Winnaar Bruidsfoto en Film Award

Winnaar Publieksprijs Bruidsfoto en Film Award 2017

Vorig jaar zat ik met 3 genomineerde foto’s dicht bij het vuur. Dit jaar is het mij gelukt! Ik mag mezelf winnaar Bruidsfoto en Film Award 2017 noemen! Met onderstaande foto van Jeroen samen met zijn broer en zwager won ik op maandag 22 mei de publieksprijs in de categorie Family en Friends. Ik was als een kind zó blij! En heel eerlijk kon ik mijn oren niet geloven toen mijn naam werd omgeroepen. Ik was sprakeloos en stond op het podium te trillen op mijn benen. Wat was dat geweldig zeg. Dat moest natuurlijk gevierd worden!

Na hele hele gezellige avond die volgde werd ik de volgende dag door de krant gebeld. Omdat ik het verder lastig vind om over de award te vertellen staat hieronder de foto het interview voor de Stentor door Inge Blankvoort.

Winnaar Bruidsfoto en Film Award 2017


Kampenaar winnaar Bruidsfoto en Film Award 2017″

Een alledaagse bruidsfoto is de winnaar bruidsfoto en film award 2017 van Marco Klompenmaker bepaald niet. De foto van twee mannen die de bruidegom kussen komt in de meeste trouwalbums niet voor. Maar hij won er wel de publieksprijs mee van de Bruidsfoto Awards.

Gefeliciteerd!
,,Dank je wel. Al die reacties die je via sociale media krijgt op zo’n prijs… Echt ongelooflijk, overweldigend. Het moet allemaal nog landen.”

Hoe kwam de foto tot stand?
,,Ik zag de mannen de bruidegom kussen en toen ben er meteen op afgerend. Ik heb de bruidegom nog wel gevraagd vies te kijken. En dat deed hij ook. Deze foto is augustus vorig jaar gemaakt in Amsterdam, tijdens de trouwdag van Jeroen van den Berge en Jannicke Henschien

De man in het midden is de bruidegom, de andere zijn z’n broer en zwager. De opdracht voor de reportage had ik gekregen van een collega die er geen tijd voor had. Ik was heel blij met die opdracht, achteraf als winnaar Bruidsfoto en Film Award 2017 helemaal. Ik heb een ontzettend leuke dag gehad en het heeft me ook nog eens een prijs opgeleverd. Eigenlijk probeer ik zo weinig mogelijk te ensceneren. Ik leg de trouwdag het liefst vast op een journalistieke manier, vertel het verhaal van de dag . De foto is trouwens bewust in zwart-wit, dan ligt de focus meer op de emotie.”

Had je gedacht dat het een winnende foto zou zijn?
,,Niet echt, de lat ligt bij mij hoog, ik twijfel altijd of wat ik maak goed genoeg is. Ik vond de foto wel super grappig. Toen ik ‘m zag tussen de andere nominaties dacht ik: die springt er wel uit. Ook omdat het een van de weinige close ups was in de categorie family en friends. Het is een ander soort foto, de bruidegom kijkt in de camera. Dat hoeft niet bij deze categorie, al maak je zoiets nog wel vaak omdat een moeder of oma dat graag wil.”

Een serie van vier foto’s schoot ook prijs, in een andere categorie
,,Die kreeg een eervolle vermelding in bij Bruiloft in Beeld. Die vermelding is me zeker zoveel waard als de andere. Als je de namen ziet bij de andere genomineerde foto’s… Grote namen hoor, daar staat die van mij tussen.”

<Eervolle vermelding

Terwijl je nog maar kort bruidsfotograaf bent.
,,Een paar jaar, ik ben gestopt met mijn werk bij Van Dijk Educatie. Ik leg me nu volledig toe op fotografie, dat wilde ik al een paar jaar heel erg graag. Het kan nu, ik heb het het druk genoeg, al heb ik het nooit druk genoeg. Mijn stijl? De dag vastleggen zoals die was, puur. Met een vleugje humor.”


Spreekt mijn werk als bruidsfotograaf jullie aan?

 Neem gerust geheel vrijblijvend contact op en laten we kijken hoe we samen ook zulke mooie foto’s vol liefde en humor van jullie kunnen maken!

Neem vrijblijvend contact op

Wil je eerst nog meer gave trouwreportages zien? Klik op de onderstaande link om mijn portfolio te bekijken:

Portfolio

Of wil je op de hoogte blijven van nieuwe reportages of zo af en toe nieuw werk van mij zien. Klik dan even op de like button op mijn Facebook pagina en je blijft  up-to-date.

Winnaar Bruidsfoto en Film Award 2017

Scroll Up
Open WhatsApp
1
Direct contact via WhatsApp.
Stuur mij gerust een appje als ik je ergens mee kan helpen.