Corona virus en jullie bruiloft

Corona virus en jullie bruiloft

Het coronavirus heeft Nederland inmiddels stevig in haar greep. Van de regering en het RIVM heeft Nederland richtlijnen gekregen, die echt ‘iedereen’ raken. Het Corona virus en jullie bruiloft is op dit moment dan ook geen fijne combinatie! Als ineens je bruiloft niet meer ‘vanzelfsprekend’ is. Als je je noodgedwongen moet aanpassen en je trouwplannen waarschijnlijk niet gaan zoals je bedacht had. Of anders gezegd, zo enorm op verheugd had. dan is dat ontzettend zuur (lees: zwaar klote!!!)

De onzekerheid over je bruiloft kan je in een situatie laten belanden dat je echt even niet meer weet ‘wat’ jullie moeten doen. Heel begrijpelijk! En die onzekerheid heerst ook bij mij als trouwfotograaf. Zo ben ik bijvoorbeeld ontzettend bang dat ik mezelf straks bij een uitzendbureau mag inschrijven omdat alle bruiloften geannuleerd worden. Om jullie te helpen en inzicht te geven in de consequenties van jullie keuze wil ik graag het volgende met jullie delen.  

Annuleren bruiloft

Maandag ontving ik het eerste mailtje van één van mijn bruidsparen. Een mail vol vragen en onzekerheid. Het bruidspaar was echt even de weg kwijt en wisten niet meer wat de juiste keuzes waren. Ik realiseerde mij plots dat bruidsparen inderdaad niet goed weten op basis waarvan zij momenteel keuzes moeten maken. Als gevolg dat de keuzes die worden gemaakt veelal zijn gebaseerd op ‘gevoel’ en emotie. Zoals bijvoorbeeld de ‘trouwdatum’ of dat je voor het gemak van je gasten persé in het weekend wilt trouwen.

Dit soort keuzes zijn ook heel belangrijk. Maar hoe belangrijk zijn ze nu nog in de situatie waar wij nu met zijn allen in zijn beland? Want als jullie bruiloft een jaar wordt verplaatst, zodat er toch in het weekend getrouwd kan worden heeft voor mij en alle andere leveranciers behoorlijke consequenties. Dit betekent namelijk dat mijn inkomen een jaar wordt verplaatst. En als al mijn bruidsparen dit gaan doen, dan heb ik voor 2020 simpelweg geen inkomen meer. Nu kan ik met kleine lettertjes aankomen en aangeven dat de bruiloft nu al grotendeels betaald moet worden. Of jullie extra kosten in rekeningen brengen voor het verplaatsen van jullie bruiloft, maar dat WIL IK HELEMAAL NIET! Dit is pure overmacht! Niemand zit hier op te wachten. Zulke bijzondere voorwaarden wil ik dus helemaal NIET toepassen. Laten we kijken naar een gezamenlijke oplossing! 

Datum verplaatsten naar het najaar

Om mij en alle andere trouwleveranciers te helpen blijven voortbestaan is het, het overwegen waard om de bruiloft te verplaatsen naar een door-de-weekse dag later in 2020.

Hiermee vergroot je de kans aanzienlijk dat al jullie leveranciers samen weer beschikbaar zijn op de nieuwe datum. Veel vrijdagen en zaterdagen zijn natuurlijk al volgeboekt. In het naseizoen (oktober 2020 t/m dec 2020) zijn er meer beschikbare vrijdagen en zaterdagen. En geloof mij, iedereen die jullie uitnodigen, ook al is het door de week, zullen het feest niet ‘anders’ ervaren. Laten we elkaar helpen! Wij als ondernemers worden nu tijdelijk bijgestaan door de regering. Het voorstel, dat wij nu zonder al te veel regels ‘bijstand’ kunnen aanvragen, helpt ons hopelijk de komende drie maanden door te komen. Laten we hopen dat het genoeg is en wij met z’n allen, virus vrij, weer snel kunnen beginnen aan het dagelijks leven zoals we dat gewend waren. China krabbelt na drie à vier maanden gelukkig weer op. En ik kijk er naar uit dat ik over een paar maanden weer kan starten met datgene waar ik goed in ben en het allerliefste doe, het fotograferen van bruiloften. En ik hoop van harte dat de bruidsparen die nu de dupe van dit nare virus zijn, juist de bruiloft driedubbel vieren op een door-de-weekse dag zodat ik (lees: alle trouwleveranciers) ook opgelucht adem kunnen halen omdat we weten dat ons inkomen verplaatst wordt en we niet een al te lange tijd zonder inkomsten hoeven te overbruggen. 

GEEN DWINGEND ADVIES

Lieve bruidsparen, neem dit alsjeblieft in overweging. Het is geen dwingend advies! Ik vraag jullie om het te overwegen. Net zoals de plaatselijke ondernemer het de komende tijd ook zou waarderen dat je je spullen in zijn winkel koopt in plaats van de Bol of Coolblue’s van deze wereld. Jullie helpen hier vele trouwleveranciers mee. Hoe vervelend het ook is dat jullie trouwdag niet kan plaatsvinden op de datum die je graag had gewild in april, mei of misschien zelfs wel juni. En ja(!), het is enorm balen dat je bruiloft nu niet door kan gaan hoe je het in eerste instantie bedacht had. Samen bewust worden van de consequenties, zorgt er misschien wel voor dat we samen tot een hele goede oplossing komen die voor iedereen werkbaar is. Willen jullie daarom de keuze in overweging nemen om jullie bruiloft te verplaatsen naar later dit jaar op een door-de-weekse dag. Win-win voor iedereen!

Ik weet niet wat mijn collega fotografen doen maar ik ga geen extra kosten in rekening brengen voor het verplaatsen van jullie trouwdag. Laten we er alsjeblieft samen voor zorgen dat wij als leveranciers onze inkomsten niet missen en jullie als bruidspaar geen extra kosten hebben. Reken maar dat alle trouwleveranciers, er zoals altijd, een fantastische feestelijke dag van zullen maken. Wat een goede start is, is om alvast na te denken over een nieuwe (meerdere) datum(s). Stem deze data met de trouwleveranciers af om er zo voor te zorgen dat we allemaal weer beschikbaar zijn voor jullie. En ik beloof het, het wordt een fantastische dag! Ik zal de bruiloft in ieder geval fotograferen alsof mijn baan er van af hangt. 

Heb je vragen? Bel me gerust! Laten we samen kijken hoe we dit op de best mogelijke manier kunnen aanpakken!

Buiten dit alles wil ik jullie vooral heel veel wijsheid en gezondheid toewensen. Ik vind het best eng allemaal! Zorg goed voor elkaar en hou je taai!

Marco

Scroll Up
Open WhatsApp
1
Direct contact via WhatsApp.
Stuur mij gerust een appje als ik je ergens mee kan helpen.